1999 v.1.0 Ellis Cardigan

Ellis cardiganen er et sandt mesterværk med sin store detaljerighed, der skabes i cardiganens forskellige strukturer. På trods af denne alsidighed er hele cardiganen faktisk patentstrikket. Her er ærmerne strikket i klassisk patent, mens kroppen strikkes i patentmønster med ind- og udtagninger. 

Ved første øjekast kan Ellis cardiganen virke kraftig, men den færdige cardigan er overraskende let, luftig og vamset. Det skyldes, at cardiganen er strikket i Mayflower New Sky Light, som består af alpaka, uld og polyamid. Tilsammen skaber disse fibre en utroligt 'fluffy' garnkvalitet, som kan strikkes på forholdsvis store pinde og stadig bevare sin luftige tæthed. 

New Sky Light fås i et bredt farvesortiment, og vi har valgt at strikke cardiganen i en forholdsvis neutral farve. Du kan dog fint vælge én af garnkvalitetens mange andre farver, for cardiganen vil være smuk i alle nuancer. 

Ellis cardiganen er strikket nedefra og op. Ryg, forstykker og ærmer strikkes hver for sig og monteres til sidst. Der er tale om et relativt udfordrende projekt, så vi anbefaler især denne opskrift til den erfarne strikker, som elsker patent. Hvis det lyder som dig, vil Ellis cardigan give dig en spændende og udfordrende strikkeoplevelse med et fantastisk resultat. 

OBS: Det oprindelige design er lavet i Mayflower New Sky Light fv. 63. Farven er desværre udgået af sortiment. Som erstatning anbefaler vi fv. 90 som et flot alternativ. Vær blot opmærksom på, at du får et andet resultat end på billedet. Du vælger selv farve med et klik på ’Vælg en anden farve’, som folder hele farvekortet ud.