🚚 Fri fragt på bestillinger over 399 DKK

🧶 Mere end 72 års ekspertise i garn

Weekendtilbud: Spar 42% på Cocobola Udskiftbar Rundepindesæt - Udløber i aften kl 23:59

Spring Sale - Vanvittige rabatter 🌷

Social Ansvarlighed

Mayflower er en virksomhed, som er i kontakt med kunder, leverandører og samarbejdspartnere i store dele af verdenen. Vi mener, at vi som virksomhed har en forpligtigelse over for samfundet og den globale verden. Derfor har vi også en klar forventning om, at vores samarbejdspartnere og leverandører udviser social ansvarlighed i forhold til deres ansatte og i forhold til miljøet. 

Social ansvarlighed er en kompleks størrelse – især når man kigger på det globale marked. Vi stræber hele tiden efter at blive endnu bedre og vil gerne påvirke vores leverandører til større social ansvarlighed igennem samarbejds og produktkrav. 

Mayflower har et overordnet ønske om at skabe et positivt aftryk. Det afspejles også i vores løbende støtte henover årene til forskellige arrangementer og velgørende formål.  

Mayflowers certificeringer 

Mayflower ønsker at sikre en bedre produktion, hvor både miljø og dyrevelfærd bliver tilgodeset. Derfor kontrollerer vi løbende vores forsyningskæde for at sikre, at vi lever op til vores ambitioner.

Fordi vi har fokus på vores forsyningskæde, har det været muligt for os at opnå en række certificeringer, som du kan finde på mange af vores garnkvaliteter. Disse certificeringer er din garanti for, at vores garn lever op til de bedste standarder. 

Herunder kan du læse mere om de enkelte certificeringer.

GOTS-Certificering

Mayflower vil gerne bære vores del af ansvaret for miljø, sundhed og de kommende generationer. Derfor har Mayflower gennem en lang årrække forhandlet GOTS-certificeret garn, som overholder alle de internationale krav for økologi.

Når du køber garn med GOTS-certificering, får du samtidig også en garanti for, at garnet er fremstillet på en mere bæredygtig vis.

Mayflowers garn med GOTS-certificering skal overholde en række internationale krav for at opnå certificeringen.

Disse krav gælder ikke kun produktionen af selve garnet. Hele forsyningskæden skal overholde disse krav. 

Krav til garn med GOTS-certificering

  • Alle materialer er certificeret økologiske, og processen er dokumenteret, så der er garanti for kemikaliefrie materialer.
  • Alle farve- og behandlingsprocesser er gennemført på miljøvenlig og bæredygtig måde.
  • Der er taget ansvar for social velfærd og arbejdsbetingelser i forbindelse med produktionen.

Vores GOTS nummer er CU 1185986

OEKO-Tex

En OEKO-Tex certificering kan umiddelbart minde om GOTS, men der er en række forskelle mellem de to certificeringer.

Den primære forskel er, at OEKO-tex certifikatet ikke stiller krav til en gennemgribende økologisk forsyningskæde, men der er til gengæld strenge krav til brug af kemikalier, som potentielt kan være skadelige. 

Vi er glade for OEKO-Tex certificeringen, da den stiller markant højere krav end den gældende lovgivning i både Danmark og EU (REACH-lovgivningen).

I praksis betyder det, at potentielt skadelige stoffer også er forbudte i garnproduktionen. 

Krav til garn med OEKO-Tex certificering

  • Garnet er testet og garanteret fri for skadelige stoffer – eksempelvis kræftfremkaldende farvestoffer, tungmetaller og pesticidrester.
  • Omfattende hensyn til miljøet i forbindelse med produktionen, så udledningen af drivhusgasser minimeres og spildevand behandles forsvarligt.
  • Der er taget ansvar for social velfærd og arbejdsbetingelser i forbindelse med produktionen.

Vores OEKO-Tex nr. er 2076-311 DTI for garn i klasse 1 og 1976-294 DTI for garn i klasse 2.

Responsible Wool Standard (RWS)

Garnproduktion og dyrevelfærd hænger naturligt sammen. Her er RWS et vigtigt redskab, som sikrer at vores uldgarn lever op til vores idealer.

RWS er en standard, som har til formål at anderkende og fremme den bedste praksis inden for dyrevelfærd og bæredygtig beskyttelse af landbrugsarealerne. Disse standarder dikterer både dyrenes ernæring, klipning, medicinsk behandling og bæredygtige græsningsmetoder. 

Hvis du gerne vil købe mulesing-free uld, kan du trygt vælge uld med RWS-cerfiticeringen. Her er mulesing helt forbudt. 

Krav til garn med RWS-certificering

  • Dyrene sikres retten til ”De Fem Friheder”. Det vil sige frihed fra sult og tørst, frihed fra ubehag, frihed fra smerte og sygdom, frihed til at udtrykke naturlig adfærd og frihed fra frygt og stress.
  • Dyrenes græsningsarealer forvaltes med henblik på at beskytte jordens naturlige sundhed og biodiversitet.
  • Der er taget ansvar for social velfærd og arbejdsbetingelser i forbindelse med produktionen.

Vores RWS nummer er CU 891061

Læs mere om RWS og verificer RWS nummer her.

Oplev selv vores certificerede garn