🚚 Fri fragt på bestillinger over 399 DKK

🧶 Mere end 72 års ekspertise i garn

Mayflower Market - Spar op til 80%

Certificeringer

I Mayflowers omfattende udvalg af garn findes der et stort udbud af kvaliteter med forskellige certificeringer, som alle har det til fælles, at de er frivillige mærkningsordninger med høje internationale standarder, der hver især stiller høje og specifikke krav til fx dyrevelfærd, arbejdsmiljø, menneskerettigheder, skadelige stoffer, produktionskæden og det færdige produkt. 

Mayflower arbejder hele tiden på at øge antallet af certificeringer for at fremme transparens og indsigt i den produktionskæde, som går forud for det garn, vi tilbyder. Det giver dig muligheden for at tage et oplyst valg, og det giver os en mulighed for at påvirke produktionskæden mest muligt gennem certificeringernes høje krav, laboratorietest og kontroller.

GOTS – GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD

GOTS er verdens førende standardmærkning for organiske fibre til garn og tekstiler. Certificeringen er frivillig og har strenge kriterier og krav til producenterne på flg. områder:

  • Miljø
  • Arbejdsmiljø
  • Hele produktkæden

Læs mere om GOTS 

Se Mayflowers kvaliteter med GOTS certificering

STANDARD 100 by OEKO-TEX® 

OEKO-TEX® Standard 100 er en produktcertificering der stiller krav til indhold af kemiske stoffer, der er – eller mistænkes for at kunne være – skadelige for vores helbred. OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler og kendes på sætningen ’Tiltro til tekstiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale OEKO-TEX® Forening har stillet.

Fakta om OEKO-Tex

  • Certificeringen overholder internationale krav og regler
  • OEKO-Tex bruger globale standarder for deres testkriterier
  • OEKO-Tex certificeringen betyder, at garnet er testet op mod 1000 skadelige kemikalier og ikke indeholder stoffer med skadelig effekt for menneskers sundhed
  • Certificering har fire produktklasser, som stiller strengere krav til Økologi og laboratorietest jo tættere kontakt med huden produktet skal have
  • OEKO-Tex reviderer grænseværdierne for skadelige stoffer mindst én gang om året

Læs mere om OEKO-Tex 

Se Mayflowers udvalg af garnkvaliteter med OEKO-Tex certificering

Vores OEKO-Tex nr. er 2076-311 DTI for garn i klasse 1 og 1976-294 DTI for garn i klasse 2.

Responsible Wool Standard (RWS)

RWS er en certificering, der sikrer bæredygtig praksis inden for uldproduktionen og garanterer, at ulden kommer fra får, der er behandlet godt og opdrættet ansvarligt med respekt for dyrevelfærd.

Vores RWS nummer er CU 891061

Læs mere om RWS og verificer RWS nummer her.

Global Recycled Standard

GRS er en certificering, der påvirker hvor stor andelen af genanvendte fibre er i vores garn med denne certificering. For at opnå denne certificering skal mindst 50% af garnet bestå af genanvendte garnfibre.

Læs mere om GRS certificeringer her 

Se Mayflowers kvaliteter med denne certificering her

Oplev selv vores certificerede garn