Til nogle strikke- og hækleprojekter er det godt at bruge et meget tykt garn, som kan give håndarbejdet den helt rigtige tykkelse eller struktur. Hvem vil ikke gerne bruge et tykt garn til fx et varmt tæppe til sofaen, som man rigtigt kan putte sig under på en mørk aften eller en grå regnvejrsdag? Nogle garner er bare mere oplagte til nogle projekter end andre. Det tykke garn kan komme i flere afskygninger og fibersammensætninger.
Som nybegynder inden for både strik og hækling kan det også nogle gange være en fordel med et tykt eller ekstra tykt garn. Projektet bliver typisk hurtigere færdigt, da der skal bruges en større hæklenål, når der hækles med tykt garn. Dette giver automatisk større masker, og man bliver derfor hurtigere færdig med fx et hæklet tørklæde i tykt garn. I strik bruges der tilsvarende nogle tykkere pinde.
De store masker fremstår tilsvarende også meget tydeligere i et tykt garn, og det kan således være nemmere at tælle frem til, hvor man er kommet til. Snoninger og mønstre kan også defineres mere tydeligt og give et flot udtryk. Forestil dig fx et skøn sofapude med store, flotte snoninger, som popper tydeligt frem og skaber en helt eminent flot pude til din sofa, som også er behageligt blød at sidde op af grundet det tykke garnvalg.
Nogle sweaters egner sig derfor ekstra godt til et tykt garn, hvor man netop ønsker, at sweateren eller mønstret skal skille sig ud. Designønsket kan også ganske enkelt være, at håbet var at skabe en tyk, vamset trøje, hvor man på ingen måde skulle føle sig kold.
Uspundet, tykt merino uldgarn har en fantastisk volumen og kan kræve en pindstørrelse på helt op til 30 mm, ligesom det også kan bruges som armstrik. En fantastisk tykkelse, som egner sig godt til fx interiør som en siddepude eller måske en kurv til din firbenede ven.