Mayflower forhandler mere end kvalitetsgarn. Som de eneste i Danmark er vi forhandlere af KnitPro strikkepinde og hæklenåle.

KnitPro producerer strikkepinde og hæklenåle af en yderst høj kvalitet. Der er især fokus på at designe produkter, som både er holdbare og yderst funktionelle, så du kan have glæde af dem i mange år. 

Inden for strikkepinde og hæklenåle leverer KnitPro produkter af mange forskellige materialer. Du finder alt fra traditionelle træpinde til moderne strikkepinde i carbon. Alle pinde og hæklenåle er i udsøgt kvalitet og fås både i løssalg og som flotte sæts.

Enhver strikke- eller hækleentusiast ved at kvalitetsudstyr kan gøre en enorm forskel for glæden ved håndarbejde. Garnet skal gerne glide nemt og ubesværet af nål eller pind, og så skal værktøjet ligge godt i hånden. 

Der er ikke to strikkere eller hæklere, som er helt ens, og derfor har vi også forskellige præferencer til vores værktøj. Takket være det brede udvalg hos KnitPro kan du også finde det helt rette udstyr, som ligger helt rigtigt i dine hænder. 

Hvis du døjer med gigt eller smerter i hænderne, kan vi for eksempel anbefale, at du prøver strikkepinde fra Cubics-sortimentet, som er ekstra skånsomme for hænderne. 

Herunder kan du læse mere om de forskellige strikkepinde og hæklenåle i sortimentet.
Vi har lavet en lille FAQ over mest stillede spørgsmål til KnitPro. Se svarene her.

 

Knit Pro Smartstix

Smartstix er en serie af strikkepinde i let aluminium af høj kvalitet. Pinden har en optimalt tilspidset ende, som gør den nem at bruge til dit strik. Disse pinde er kendetegnet ved at have mål trykt på, og herved kan disse benyttes til opmåling af dit strik. Pindestørrelsen indikeres med forskellige farver på pindene. 

Materiale(r): Aluminium
Type(r): Strømpepinde, faste rundpinde, udskiftbare rundpinde
Størrelse(r): 2.00 - 12.00 mm

Knit Pro Ginger

Ginger er en serie fra KnitPro med kvalitetspinde og -nåle i FSC certificeret birketræ. Disse pinde har et enkelt og elegant udtryk, som giver et tidsløst look. 
Birketræet er et blødt materiale, som gør at den er knap så hård for fingrene at holde om, hvis der skal strikkes eller hækles i længere tid af gangen. 

Materiale(r): Varmefarvet FSC-certificeret birketræ
Type(r): Strømpepinde, jumperpinder, faste rundpinde, udskiftbare rundpinde, tunesisk hæklenål, alm. hæklenåle
Størrelse(r): 2.00 - 15.00 mm

Knit Pro Zing

Zing er en serie af strikkepinde i let aluminium af højeste kvalitet. Disse strikkepinde er farvespecifikke i forhold til størrelse, hvilket betyder at hver størrelse har sin egen farver og er derfor lette at kende fra hinanden. 
Pindene har tilspidsede og glatte metalspidser, som gør den yderst egnet til såvel nybegyndere og erfarne strikkere. 

Materiale(r): Aluminium
Type(r): Strømpepinde, jumperpinde, faste rundpinde, udskiftbare rundpinde.
Størrelse(r): 2.00 - 12.00 mm

Knit Pro Symfonie

Symfonie er en serie af strikkepinde og hæklenåle i multifarvet kvalitetsbirketræ. Denne serie er en af de mest poplære af strikkepinde og hæklenåle blandt både nybegyndere og øvede. 
Birketræet er her højpoleret, hvilket gør at tråden glider let og elegant på pinden. 

Materiale(r): Højpoleret multifarvet birketræ
Type(r): Strømpepinde, jumperpinde, faste rundpinde, udskiftbare rundpinde, tunesisk hæklenål, alm. hæklenåle
Størrelse(r): 2.00 - 15.00 mm

Knit Pro Cubics

Cubics er en serie af firkantede strikkepinde i lamineret birketræ. Den firkantede form er med til at skabe et solidt greb på pindene, hvilket gør den ekstra anvendelig for personer med leddegigt. 
Birketræet er her med til at sikre at pinden ikke bliver kold at holde om, samtidig med at den ikke bliver fugtig.  

Materiale(r): Lamineret birketræ
Type(r): Strømpepinde, jumperpinde, faste rundpinde, udskiftbare rundpinde
Størrelse(r): 2.00 - 8.00 mm

Knit Pro Karbonz

Karbonz fra KnitPro er en serie af strikkepinde lavet af kulstof (også kendt som carbon). Dette er med til at skabe en let og stærk pind, med et enestående og elegant look. Udover sin holdbare egenskab er kulstoffet også med til at holde på varmen, så du får en behagelig oplevelse. 
Pindene er designet med belagte messingspidser, som giver en professionel strikkeoplevelse.  

Materiale(r): Kulstof og messing
Type(r): Strømpepinde, jumperpinde, faste rundpinde, udskiftbare rundpinde
Størrelse(r): 1.00 - 8.00 mm

Knit Pro Nova Metal

Nova Metal er en serie af KnitPro strikkepinde af galvaniseret messing. En af de klassiske strikkepindetyper, som har været på markedet i flere generationer. 
Den galvaniserede messing er her med til at få maskerne til at glide let og elegant hen over pinden, hvilket sikre en god strikkeoplevelse. 

Materiale(r): Galvaniseret messing
Type(r): Strømpepinde, faste rundpinde, udskiftbare rundpinde
Størrelse(r): 2.00 - 15.00 mm

Knit Pro Nova Cubics

Nova Cubics er en serie af firkantede strikkepinde af galvaniseret messing. En ny version af den klassiske strikkepind. Den firkantede pind er her med til at skabe en strikkepind, der er behagelig at holde om.
Den galvaniserede messing er med til at få maskerne til at glide elegant hen over den firkantede pind, som sikre den gode oplevelse og gør pinden mere skånsom for personer med gigt i fingrene.  

Materiale(r): Galvaniseret messing
Type(r): Strømpepinde, faste rundpinde, udskiftbare rundpinde
Størrelse(r): 2.00 - 8.00 mm

Knit Pro Trendz

Trendz er en serie at strikkepind og hæklenåle i farverigt akryl. En let og fleksibel pind eller nål, som samtidig holdbar og farverig. 
Hver pind eller nål har sin egen farve, hvilket er med til at skabe overskuelig størrelseidentifikation.

Materiale(r): Akryl 
Type(r): Strømpepinde, faste rundpinde, udskiftbare rundpinde, tunesisk hæklenål, alm. hæklenåle.
Størrelse(r): 3.50 - 12.00 mm

Knit Pro Waves

Waves er en serie af KnitPro hæklenåle af aluminium. Nålene er designet med praktisk gummihåndtag, som er med til at give en blød, men samtidigt solidt greb om hæklenålene. 
Hæklenålene har her forskellige farver, hvilket gør det let at skabe overblik over de forskellige hæklenålestørrelser. 

Materiale(r): Aluminium og gummi
Type(r): Hæklenåle
Størrelse(r): 2.00 - 12.00 mm

KnitPro FAQ 

 

Kan mine KnitPro wires bruges på alle serier? 

Alle KnitPro wire kan bruges på tværs af serierne af udskiftbare rundpinde. Så du kan sagtens have fx. en pind 3.00 i Karbonz og en pind 4.00 i Symfonie og benytte samme wire.  

 

Min KnitPro strikkepind er knækket - hvilke regler er der i forbindelse med reklamation? 

Hvis du er uheldig at din Knit Pro strikkepind knækker er der 2 års reklamation. Dette gælder ved fabrikationsfejl. Din reklamation skal ske til forhandleren, hvor du har købt dine KnitPro strikkepinde. 

Hvordan monterer jeg min wire på mine udskiftbare KnitPro strikkepinde? 

Wiren på KnitPro Udskiftbare rundpinde monteres gennem et gevind i pinden, hvor de skrues på. Med det medfølgende væktøj kan de strammes ved at stikke den gennem hullet i wiren og dreje rundt. Det er vigtigt at man ved montering af wire holder fast i metal-stykket på både wire og pind, for ikke at vride i pinden imens.

 

Hvad er forskellen på korte og lange KnitPro pinde? 

Mange af KnitPro serierne findes i forskellige pindelængde. Dette for at skabe en bedre strikkeoplevelse, når der strikkes på rundpind. 
De korte pinde kan nemlig benyttes med en wire på 40cm - og derved bruges til fx at strikke ærmer. Dette kan de lange pinde ikke, som til gengæld er lettere at holde fast i. 

 

Hvad er forskellen på faste- og udskiftbare rundpinde? 

På de faste rundpinde sidder wiren fast mellem de to pinde, hvor den ved de udskiftbare kan skiftes til anden længde. Hvis der fx skal bruges forskellige pindestørrelser til dit projekt, kan du skifte pinden uden at skulle strikke over fra en pind til en anden. 

 

Er træ- eller metalpinde bedst? 

KnitPro har en række forskellige serier af pinde i forskellige materialer med forsekllige egenskaber og fordele. Træpindene er bløde at holde om samt fleksible og fungerer særligt godt til uldgarn. Metalpindene er mere holdbare end træpinde. Så begge materialer har sine fordele og udfordringer. Det er i høj grad en smagssag hvad man foretrækker, så det er umuligt at give en klar anbefaling.

 

Hvilke pinde er gode, hvis man lider af ledegigt? 

KnitPro har lavet et par serier af pinde, som er ekstra gode til personer med ledegigt. Disse serier har firkantede pinde, hvor grebet er mere behageligt. 
Dette fås både i serien KnitPro Cubics og KnitPro Nova Cubics. Vi anbefaler dog KnitPro Cubics, da træpindene er varmere at have i hænderne end messingpindene. 

 

Hvorfor bliver mine Nova Metal strikkepinde gule? 

Nova Metal fra KnitPro er strikkepinde af galvaniseret messing. Det betyder at galvaniseringen efter flere års brug kan blive slidt, så messeingen bliver oxideret.

 

Kan man benytte to forskellige størrelser pinde på udskiftbare rundpinde? 

Man kan benytte forskellige størrelser i hver ende af wiren. Hvis du fx strikker strammere på vrangsiden end på retsiden (når der strikkes frem og tilbage), kan du med fordel gå en halv størrelse op eller ned på den ene pind.