H1781 v.1.0 Mayflower habitjakke

En klassisk habitjakke til mænd, som virkelig skiller sig positivt ud, da den er strikket. Designet har et fantastisk fit og pasform, hvilket giver en habitjakke med stor komfort. Habitjakken har flere flotte finesser og indeholder alle de klassiske elementer, som du kender det fra en habitjakke i stof, som fx en skarp krave, brystlomme og falske lommeflapper.

Da habitjakken har mange skrædderstrikkede detaljer, er det meget vigtigt, at du læser opskriften grundigt igennem. For at opnå det ensartede og skarpe resultat skal du følge opskriften slavisk til punkt og prikke. Jakken strikkes nedefra og op, og hver del strikkes for sig og sys sammen til sidst.

Habitjakken strikkes med 2 tråde igennem hele arbejdet: 1 tråd af det fyldige Mayflower Easy Care Big og 1 tråd Mayflower Birmingham. Da habitjakken strikkes i dobbeltperlestrik på pind 4,5, får du et stramt maskebillede, hvilket faktisk giver illusionen af, at habitjakken er lavet i stof og ikke i garn. De uldne garner sørger imidlertid for, at du får en blød og lækker jakke med behagelig komfort, ligesom Birminghams flotte tweednister tilføjer et enkelt og stilfuldt farvespil. Materialevalget med uld betyder også, at habitjakken giver sig en smule, og modellen er derfor med vilje strikket lidt lille, da den vil komme til at sidde anderledes, så snart den bliver vasket og taget i brug.

Den blå version af habitjakken er strikket i Mayflower Easy Care Big (fv. 109), Mayflower Birmingham (fv. 008) og Mayflower Easy Care (fv. 009).

Den strikkede habitjakke er designet af Pernille Frigga.