1776 v.1.0 Clara Cardigan

Denne flotte cardigan er strikket i den skønne Mayflower Super Kid Silk, som er en eksklusiv garnkvalitet i 76% mohair og 24% silke. Tilsammen giver disse to materialer en let garnkvalitet, hvilket er med til at give denne cardigan sit lette og luftige udseende.

Det lette udseende blive fremhævet af pindevalget i denne opskrift, da cardiganen er strikket på pind 4½ og 5. Det gør cardiganen mere luftig, og samtidig er der også tale om et forholdsvis hurtigt strikkeprojekt til den utålmodige strikker.

Luksus er i fokus på denne cardigan, og det er man heller ikke i tvivl om, når man rører ved det færdige resultat. Super Kid Silk er vidunderligt blødt, hvilket kun er muligt, fordi silke er blevet kombineret med mohair. Garnkvaliteten får tydeligt cardiganen til at virke mere luksuriøs, og det luksuriøse udseende bliver desuden fremhævet af det enkle design, hvor der blot er fokus på det lækre garn og et flot fletmønster.

Fletmønster er en spændende og sjov teknik, som laves med en hjælpepind, hvor der skiftevis sættes masker foran og bagved arbejdet. Mønsteret er beskrevet i diagram i opskriften, og du behøver ikke være ekspert i at strikke med hjælpepind for at kunne strikke det enkle og finurlige fletmønster.