Strømpegarn 

Strømpegarn udsættes for større slid end andet garn. Især hvis de færdige strømper bruges på hårde underlag. Heldigvis kan man tilføje ekstra slidstyrke og skabe stærkt strømpegarn ved at være opmærksom på fibersammensætningen, så både komfort og slidstyrke optimeres.

Uld er én af de mest populære garnfibre, og rent uldgarn er vidunderligt at have på, når der skal strikkes sweatere og lignende tøj. Uld er både varmende og ikke mindst blødt, men hvis du vil have stærkt strømpegarn, kan det være en god idé at kombinere ulden med andre fibre for at opnå det bedste resultat.

Ved at kombinere uld og polyamid får du de bedste egenskaber fra begge fibre. Polyamid bidrager naturligvis med slidstyrke, og samtidig bevarer du uldens blødhed og varme. Vigtigere endnu får du også en fantastisk åndbarhed fra ulden, hvilket er helt centralt for strømpernes komfort.

Traditionelt strømpegarn består af cirka 75% uld og 25% polyamid. Der kan dog også laves nye og spændende blandinger, hvor slidstyrken fra polyamid bliver kombineret med andre lækre fibre for at skabe det bedste strømpegarn til ethvert behov.

Strømpegarn er også én af de garntyper, hvor der er flest farvemuligheder. Mayflower har naturligvis ensfarvet strømpegarn, men multifarvet strømpegarn er også efterspurgt. Mange er eventyrlystne med farvevalget, når der skal strikkes strømper, og derfor skal der være noget til enhver smag. Hvis du gerne vil have ekstra festligt strømpegarn, kan du prioritere at vælge selvstribende strømpegarn, som automatisk giver strømperne det flotteste mønster, mens du strikker.

Selvom strømpegarn naturligt leder tankerne hen på strømpestrikning, kan navnet være en smule vildledende. En stor del af Mayflower strømpegarn er nemlig så blødt og behageligt, at det også er godt at bruge til andre projekter. 

Mayflower har naturligvis et bredt udvalg af strømpegarn opskrifter, som du kan lade dig inspirere af. Opskrifterne afspejler de mange forskellige anvendelsesmuligheder, som denne garntype har.