🚚 Fri fragt på bestillinger over 399 DKK

🧶 Mere end 72 års ekspertise i garn

Weekendtilbud: Spar 30% på Super Kid Silk - Udløber søndag kl 23:59

Summer Sale - Spar op til 50% ☀️

3 Gratis Opskrifter: Hæklede blomster

3 Gratis Opskrifter: Hæklede blomster - Mayflower

Hæklede blomster er en kreativ og unik måde at bruge garn, da hækling giver mulighed for at skabe alverdens teksturer og former. Når man kombinerer disse muligheder med bomuldsgarn i alle regnbuens farver, er der ingen grænser for de fantasifulde hæklede planter, som man kan skabe. 

Vores hækledesignere kan heller ikke modstå fristelsen for at hækle planter, så vi har samlet alle vores gratis opskrifter på hæklede blomster her, så du nemt kan hente inspiration, hvis du for eksempel drømmer om at lave en hæklet buket.

Vi har forsøgt at gøre vores opskrifter så brugervenlige som muligt, og derudover har vi også samlet en række gode råd, som kan hjælpe dig med at få det smukkeste resultat. Rådene finder du nederst på denne side, for i første omgang vil du nok gerne se vores skønne opskrifter på hæklede blomster. 

 

Hæklet lavendel

En lavendel kan være en god hæklet blomst for begyndere, da konstruktionen er så enkel. Selv hvis du ikke hækler helt jævnt endnu, vil det ikke være synligt på denne blomst.

Ved at vælge bomuldsgarn i forskellige lilla nuancer skabes der et smukt farvespil mellem blomsterne, som får dem til at virke endnu mere virkelighedstro.

For at blomsterne kan stå i en vase, er de monteret på tynde grillspyd i træ, som under monteringen skjules af grønt garn for at give illusionen af en stilk. Det grønne garn bruges desuden til at hækle en lille krans af blade, som trækkes på stilken til sidst.

Alt dette forklares naturligvis også i opskriften, hvor der er en fin monteringsvejledning, som kan hjælpe dig.

Denne opskrift kræver, at du ejer en limpistol, og derudover skal du også bruge grillspyd i træ. Dog kan du glæde dig over, at der ikke skal bruges særlig meget garn til disse blomster, så du kan komme langt med fire nøgler bomuldsgarn:  tre nuancer af lilla og et nøgle grønt bomuldsgarn til stilk og bladkrans.

Hent opskriften her

 

 

Hæklet krokus

Den hæklede krokus er et smukt eksempel på en hæklet blomst, som her er lavet i de klassiske farver, som dukker krokus op i de danske haver i foråret. Kombinationen af lilla, gul og hvid skaber en smuk farvevariation, og de skal naturligvis suppleres af blade i en smuk og klar, grøn farve. 

Denne hæklede blomst har et meget skarpt udtryk. Det er muligt, fordi der er hæklet rundt om ståltråd i den yderste runde af hvert blad. Derfor er det også nemt at forme både enkelte blade og hele blomster ved forsigtigt at forme ståltråden.

Den hæklede krokus har en stilk af ståltråd, og de fine blomster samles i en urtepotte med planteskum i bunden. På denne måde kan du lave en blomsterdekoration, som aldrig visner, så den kan tages frem og pynte i huset hvert forår.

De hæklede blomster i denne opskrift er klassiske, og du kan også fint vælge andre farver garn for at skabe andre typer af blomster. Hvis den blev hæklet i rødt garn, kunne blomsten for eksempel sagtens ligne en hæklet tulipan. 

Denne opskrift inkluderer også hæklede blade, som fuldender blomsten. Bladene er helt enkle og kan eventuelt også bruges i en hæklet buket. 

Hent opskriften her

 

 

Hæklet rose

En hæklet rose er én af de mest klassiske hæklede blomster og sandsynligvis også én af de mest populære. Rosen er den perfekte gave til både studenter, konfirmander eller bare til en helt speciel person i dit liv. Disse hæklede roser er særdeles kunstfærdige, og bladene hækles hver for sig. Dette giver rosen et virkelig fint udtryk, og samtidig er hækleprojektet også overraskende overskueligt, fordi du kan fokusere på et lille element af gangen. 

Rosen sidder på en stilk af ståltråd, så den kan også fint stå i en vase, og der er tilføjet små blade på stilen for at fuldende udtrykket, så rosen ser så realistisk ud som muligt.

Selvom en klassisk rose er rød, er det også oplagt at eksperimentere med andre farver for at give rosen et andet udtryk. Hvis du hækler en helt buket, vil det være ekstra smukt med roser i forskellige farver, så det er bare med at komme i gang.

Denne opskrift på en hæklet rose indeholder en detaljeret vejledning med billeder, så du bør også tage et hurtigt kig på denne opskrift, selvom du ikke er den mest rutinerede hækler endnu.

Vi garanterer, at du bliver glad for resultatet, for man bliver virkelig imponeret, når man ser en hæklet rose, der er så smuk som denne.

Hent opskriften her

 

 

Tips til at hækle smukke blomster

Hvis du drømmer om at hækle smukke blomster til dit hjem eller til en gave, så håber vi, at vores gratis opskrifter har inspireret. Som en ekstra bonus har vi også lige et par gode råd, som kan hjælpe dig til at få endnu smukkere hæklede blomster.

 

1. Udvælg farverne omhyggeligt

Målet med en hæklet blomst er oftest at skabe noget, som er så naturtro som muligt, så derfor bør du være ekstra omhyggelig, når du udvælger farverne til dit projekt.

Brug tid på at finde de helt rigtige farver, som ligger så tæt som muligt på den blomst, som du ønsker at hækle. 

 

2. Hækl ikke for løst

Hæklede blomster skal helst kunne holde formen, og derfor er det vigtigt, at de ikke bliver hæklet for løst. Hvis du generelt hækler løst, så brug gerne en lidt mindre hæklenål end anbefalet i opskriften. 

 

3. Giv dig god tid til monteringen

Hæklede blomster kræver ofte lidt montering, og der anvendes ofte ekstra udstyr som limpistoler, ståltråd og lignende. Man kan nemt blive ivrig efter at få blomsten hurtigt færdig, men lad være med at blive for ivrig.

Når det gælder en hæklet blomst, kan det virkelig betale sig at bruge lidt ekstra tid på monteringen, så resultatet bliver så smukt som muligt. Det er ganske enkelt prikken over i´et.