Dansk
Nyhedsbrev

Lækre hæklede og strikkede slå-om-bluser til kvinder

Strikkede slå-om-bluser bliver ofte overset til fordel for cardigans, og det er en skam. Slå-om-bluser er nemlig både smarte og nemme at lave, for du behøver ikke at tænke på knapper og knaphuller. I stedet lukkedes blusen oftest med en smart bindesnor, som giver et mere moderne og stilrent look.

 

Opskrifter på slå-om-bluser fra Mayflower

Hos Mayflower synes vi, at det er en skam, at slå-om-bluser så ofte bliver overset, så derfor har vi naturligvis forsøgt at lave et bredt udvalg af forskellige hækle- og strikkeopskrifter på slå-om-bluser.

Du kan altid downloade vores opskrifter gratis, og du er også velkommen til at dele dem. Alle opskrifter er designet med garn fra Mayflower, og du får det bedste resultat, hvis du bruger det originale garn, som kan købes hos vores forhandlere.

Når du bruger én af vores opskrifter, er det også vigtigt, at du følger den anvist strikke- eller hæklefasthed for at få den rigtige pasform. Hvis strikke- eller hæklefastheden er for løs, kan du kompensere ved at skrifte til en mindre strikkepind eller hæklenål, mens du bør skifte til en større, hvis det er for stramt.

 

Vælg den rigtige slå-om-bluse

Hvis du drømmer om at lave en slå-om-bluse, skal du naturligvis først og fremmest finde en opskrift, som passer til din tøjstil. Du skal dog huske på, at alle farver blot er forslag, og du kan sagtens vælge at bruge helt anderledes farver, hvis de passer bedre til din smag.

Når du laver en slå-om-bluse, skal du også huske at overveje, hvad blusen skal bruges til. En slå-om-bluse i ren uld er dejligt varm, men den egner sig måske bedst til vinterhalvåret. Bomuldsgarn er fantastisk til sommerhalvåret, men det er ikke et videre varmt materiale, så det er ofte ikke tilstrækkeligt, hvis der virkelig bliver koldt. Sidst, men ikke mindst, er det også vigtigt at huske på, at Mayflower også forhandler garn, som både består af uld og bomuld som for eksempel Mayflower Cotton 1. Her får du de bedste egenskaber fra begge materialer, hvilket også øger sandsynligheden for, at blusen kan bruges hele året rundt.

Bliv inspireret på Instagram
@mayflowerknitting

Modtag vores nyhedsbrev

Nu kan du få vores nyhedsbrev. Vi sender nye strikkeopskrifter, produkter og andet godt.