Dansk
Nyhedsbrev

Strikkede og hæklede køreposer til vinterens kulde

Småbørn begynder først for alvor at kunne varmeregulere og dermed varme sig selv efter det første leveår, og herefter er der fortsat tale om en evne, som udvikles gradvist. Derfor er det ufatteligt vigtigt, at babyer bliver klædt tilstrækkeligt varmt på, når der er koldt udenfor. Mange forældre har stor glæde af at have en varm kørepose til deres barn, og en kørepose bliver kun bedre, når du selv laver den – hvis du naturligvis vælger det rette garn.

 

Garn til strikket eller hæklet kørepose

Det er forholdsvis enkelt at lave en kørepose selv, og det bliver kun nemmere, hvis du følger en strikket eller hæklet kørepose opskrift. Du skal dog være opmærksom på, at noget garn er mere egnet til en hæklet eller strikket køreposer.

En hæklet eller strikket kørepose til baby skal først og fremmest være dejligt varm, og derfor er det en god idé at vælge uldgarn. Uld varmer nemlig dejlig meget, men samtidig er det også et åndbart materiale, fordi det er organisk. Nogen har dårlige erfaringer med uldgarn, fordi de føler, at det for eksempel kan kradse, men dette bør ikke være et problem, hvis du vælger at bruge godt uldgarn. Mayflower Easy Care er blødt og slidstærkt uldgarn, som ikke kradser – heller ikke selvom man har sart hud.

Når du hækler eller strikker til babyer, er det også en stor fordel, hvis garnet er velegnet til maskinvask. Der kan nemt ske uheld med gylp og lignende, og det er de færreste forældre, som er interesseret i at skulle håndvaske en kørepose. Heldigvis kan Mayflower Easy Care også vaskes i vaskemaskine, og derudover kan det også tørres på uldprogram i tørretumbleren.

 

Hæklet eller strikket kørepose som barselsgave

En hæklet eller strikket kørepose er et fremragende bud på en barselsgave, da det er en ting, som mange nybagte forældre glemmer at købe. Derudover er det også en stor fordel, at størrelsen og pasformen er mindre vigtig ved en kørepose, da det i bund og grund blot er en sovepose med ærmer. Køreposen må naturligvis ikke være for lille, men det er nemt at lave den med en smule ekstra længde.

Kørepose laves både med lange og korte ærmer, og begge dele har sine egne fordele. En kørepose med lange ærmer er varmere, men til gengæld er det nemmere at tilpasse temperaturen på en kørepose med korte ærmer, da man for eksempel kan give barnet en ekstra bluse på under køreposen. Hvis du vælger at lave en kørepose med lange ærmer, kan du også vælge at give ærmerne lidt ekstra længde, så de måske skal brattes lidt op i starten. Denne justering vil betyde, at køreposen kan bruges i længere tid, da barnet ikke bliver for stort lige så hurtigt

Mayflower har et bredt udvalg af forskellige hækle- og strikkeopskrifter til babyer. Du kan se det fulde udvalg af babystrik og hæklet babyudstyr her.

 

Bliv inspireret på Instagram
@mayflowerknitting

Modtag vores nyhedsbrev

Nu kan du få vores nyhedsbrev. Vi sender nye strikkeopskrifter, produkter og andet godt.