Dansk
Nyhedsbrev

Raja Top - v 1.0

Strikket top uden ærmer

Enkel og ærmeløs top i et løst design - strikket i vores Mayflower Rimini, som er karakteriseret ved at være et meget blødt og fyldigt garn, der stadig er åndbart.

Mayflower Rimini består af 67 % lyocell og 33 % polyamid. En hvid lyocell-base bliver omsluttet af et tyndt tubenet af farvet polyamid, hvilket giver et vidunderligt blødt, lunt og åndbart garn, som kan bruges året rundt. Garnet har en fast og skøn fyldighed og er derfor et fantastisk alternativ til det traditionelle tubegarn med fyld af fx uld- og alpakafibre, som nogle ikke kan holde til at bruge i beklædning. Garnet er derfor det ideelle til denne Raja Top, som kan bruges med bare arme om sommeren og om i vinterhalvåret med en tynd bluse under til fx jeans eller en nederdel.

Lyocell er én af fremtidens fibre, da det er baseret på organiske og fornybare træfibre oftest fra eukalyptustræet. I en skånsom og miljøvenlig proces bliver det omdannet til lange fibre, som spindes til superblødt og slidstærkt garn og giver Rimini.

Det hvide indre og det farvede ydre giver Rimini en unik farvesammensætning og et smukt, meleret udtryk, når du strikker. Jo mørkere garn, du vælger, jo bedre fremstår farveforskellen. I dette eksempel er Raja Toppen strikket i hhv. nr. 1 (fløde), nr. 2 (lys sand) og nr. 10 (lys rosa), ligesom du også kan lave en skøn top, hvis du kun vælge at bruge én farve.

Da Rimini er et elastisk garn, skal du bruge store pinde til dine strikkeprojekter (pind 6), men husk at lave en strikkeprøve, hvis du har tendens til at strikke lidt stramt. Det tynde og fine ydre polyamid-net skal helst behandles nænsomt og holdes væk fra fx velcro, som ellers vil kunne rive trådene i stykker.

Raja Toppen strikkes oppefra og ned i glatstrik med en ribkant forneden.

Rigtig god fornøjelse!

Produkter anvendt i opskriften :

Rimini

Rimini Fløde (001)
Rimini Lys Sand (002)
Rimini Lys Sand (002)
Rimini Sort (003)
Rimini Sort (003)
Rimini Grå (004)
Rimini Grå (004)
Rimini Støvet Blå (005)
Rimini Støvet Blå (005)
Rimini Marineblå (006)
Rimini Marineblå (006)
Rimini Skovgrøn (007)
Rimini Skovgrøn (007)
Rimini Salvie (008)
Rimini Salvie (008)
Rimini Karry (009)
Rimini Karry (009)
Rimini Lys Rosa (010)
Rimini Lys Rosa (010)
Rimini Blomme (011)
Rimini Blomme (011)
Rimini Lys Lilla (012)
Rimini Lys Lilla (012)

Bliv inspireret på Instagram
@mayflowerknitting

Modtag vores nyhedsbrev

Nu kan du få vores nyhedsbrev. Vi sender nye strikkeopskrifter, produkter og andet godt.