🚚 Fri fragt på bestillinger over 399 DKK

🧶 Mere end 72 års ekspertise i garn

Dagstilbud: Spar 30% på Duette - Udløber i aften kl 23:59

Mayflower TIME - spar op til 79%

Rundpinde

(7 produkter)

KnitPro rundpinde er uundværlige for den garvede strikker, som gerne vil have det bedste resultat på den nemmeste måde.

Rundpinde er den mest alsidige type af strikkepinde, da en rundpind både kan erstatte en strømpepind og en jumperpind. Derudover er rundpinde også den eneste pindtype, som kan bruges, når man gerne vil strikke en sweater topdown og med andre ord strikke rundt.

Vi har samlet nogle gode råd, som kan hjælpe dig med at vælge din helt rigtige rundpind, som passer til din strikkestil.

Se som

Rundpinde fra KnitPro

På denne side finder du et bredt udvalg af forskellige rundpinde fra KnitPro, som er én af de førende producenter af strikkepinde i alverdens tykkelser og materialer.

KnitPro er kendt for at producere strikkepinde og hæklenåle i høj kvalitet, og derfor er deres rundpinde meget populære.

I vores sortiment af rundpinde vil du finde noget til ethvert behov. Alternativt kan du også overveje at kigge på vores udvalg af udskiftelige rundpinde. Med denne type af rundpind kan wiren afmonteres og erstattes af en kortere eller længere wire, hvormed du nemt kan justere længden på din rundpind.

Med en udskiftelig rundpind kan du også skifte pindtykkelsen til en tykkere eller tyndere pind, mens dit strikketøj hviler på wiren.

En rundpind giver dig med andre ord langt flere anvendelsesmuligheder.

Hvis du er glad for at strikke og ikke ejer særlig mange rundpinde endnu, kan det alternativt også være en god investering i stedet at købe et pindesæt med flere størrelser i ét. Med et samlet sæt får du en samling af de mest brugte rundpinde. Efterfølgende kan du selv supplere dit sæt, hvis du skulle mangle noget – fx en endnu tykkere pind eller en helt kort wire.

Vælg de bedste rundpinde

Du finder mange forskellige typer af rundpinde i vores sortiment, og det kan være lidt af en udfordring at finde de helt rigtige. KnitPro’s rundepinde fås nemlig i mange forskellige materialer, og hvert enkelt materiale har sine egne fordele, selvom det i sidste ende meget er en smags sag, hvilken pind man vælger.

Rundpindene i træ er fremstillet af lamineret birketræ, som er blankpoleret for at give så dejlig en strikkeoplevelse som overhovedet muligt. Træpinde er generelt behagelige at arbejde med og er ikke nær så hårde for fingrene som metalpinde, ligesom det laminerede birketræ giver stærke pinde. Til gengæld kan rundpinde i træ være en smule udfordrende, hvis du strikker stramt. Garn glider lidt nemmere på metalpinde end på træpinde, og man kan godt mærke forskellen, når man strikker stramt.

Rundepinde i metal er normalt lavet af aluminium, og du får derfor strikkepinde, som ikke føles tunge at arbejde med. Derudover bliver pindene også slidstærke og kan holde i rigtig mange år, da de er lavet i et meget holdbart materiale. Til gengæld er de ikke nær så varme at arbejde med som træpinde, og mange kan godt lide den varme følelse af at have træpinde mellem hænderne.

En anden mulighed er at bruge rundepinde som KnitPro Karbonz, som er lavet i kulfiber. Disse rundpinde er lune som træpinde, men har også holdbarheden fra metal. Derudover er de ufatteligt lette, da kulfiber er et meget let materiale. Rundpindene i kulfiber er altså en kombination af flere gode egenskaber fra træ og metal.

De ovenstående råd er naturligvis kun vejledende, og det er meget muligt, at du eksempelvis vil foretrække træpinde, selvom du strikker stramt. I mange tilfælde er det nødvendigt at prøve sig frem for at finde de strikkepinde, som passer bedst til lige præcis din strikkestil.

Det skal du holde øje med, når du køber rundpinde

Vi har mange forskellige rundpinde i vores sortiment, og der er nogle forskellige ting, som du skal være opmærksom på, før du vælger din pind.

Først og fremmest skal du naturligvis vælge det rette materiale, og her kan du eventuelt bruge de gode råd, som vi delte i forrige afsnit. Materialevalget er dog langtfra den eneste faktor, for du vil også opleve, at hver pind har en række mål.

Alle vores rundepinde har et mål, som er angivet i millimeter (mm). Her tales der om diameteren på pinden, og det er vigtigt, at du får en pind i den rette tykkelse, da den skal passe til det konkrete strikkeprojekt og det garn, som du skal strikke med. Når du strikker efter en opskrift, vil der typisk være angivet en anbefalet pindstørrelse og strikkefasthed. Vær opmærksom på, at pindstørrelsen dog kun er vejledende. Hvis du strikker løst eller stramt, kan det være, at du skal bruge en anden pindtykkelse for at ramme strikkefastheden. Hvis du er i tvivl med strikkefastheden, kan det eventuelt være en god idé også at købe en lidt tykkere og en lidt tyndere rundpind, så du er sikker på, at du har en pind, som kan ramme den præcise strikkefasthed.

Rundpindene har også et andet mål, som er angivet i centimeter (cm). Her er der tale om pindenes totale længde. Det vil sige længden på wire plus pindene i hver ende. Længden på rundpinden har fx betydning i forbindelse med rundstrik.

Hvorfor bruge rundpinde?

Hvis du har et godt udvalg af rundepinde, kan du strikke alt mellem himmel og jord. En rundpind kan nemlig bruges til stort set alle projekter – også til de projekter, hvor du normalt ville strikke med en jumperpind eller strømpepind.

En jumperpind er en type af strikkepinde, som bruges, når du sidder med et større projekt, som skal strikkes frem og tilbage. I dette tilfælde kan en rundpind dog også sagtens bruges, og mange finder det mere behageligt at sidde med en rundpind, da det ikke er nær så tungt.

Strømpepinde bruges som navnet antyder til strømpestrikning, men ofte anbefales strømpepinde også, når der skal strikkes ærmer eller andre mindre projekter, hvor der skal strikkes rundt. Her kan en rundpind dog også bruges, hvis du fx bruger magic loop teknikken.

I sidste ende handler det god om, hvad du har været vant til at strikke med. Men der er ingen tvivl om, at du sammenlignet med jumperpinde har flere muligheder med rundpinde.

Sammenlign /8

Indlæser...