D176 v.1,1 Simpel hue

Denne lækre og varme hue er et meget begyndervenligt strikkeprojekt. Den lune hue vil blive en sikker favorit, når det er koldt eller blæsende udenfor. Ribkanten bukkes nemlig op for at give endnu bedre beskyttelse og varme over ørerne.

Bortset fra ribkanten strikkes huen i glatstrik, mens der løbende tages masker ind, inden huen lukkes af i toppen.

Den simple hue strikkes i det bløde og vamsede Mayflower Montreal, som er 100% lun merinould og håndfarvet. Farverne er derfor helt enestående og har et smukt farvespil. Og med Montreal er du sikker på ikke at fryse om ørerne.

Garnets fyldige struktur gør det særligt vigtigt at lave en strikkeprøve, som vaskes efter anvisningerne, inden du starter på dit projekt. Da Montreal er et tungt og glat garn, kan garnet vokse efter vask, hvis ikke det vaskes og tørres efter anvisningerne.

Ved håndfarvet garn kan der være store farveforskelle mellem de enkelte lots, og ved Montreal kan der også være farveforskel på nøglerne, selvom du bruger garn fra den samme indfarvning. Vi anbefaler derfor, at du køber alt det garn, som du behøver til dit strikkeprojekt, så du er sikker på ikke at løbe tør.  

Når du strikker, kan du ligeledes forsøge at lave en mere glidende overgang, når du skal skifter til et nyt fed. Når du er ved at nærme dig enden på dit fed, kan du skifte det nye ind lidt før. Strik fx 1-2 omgange med det nye fed, dernæst med det gamle, skift igen til det nye fed og fortsæt således, indtil dit gamle fed er brugt op. Det fjerner ikke forskellen, men det udjævner overgangen lidt mere.