2093 v.1,3 Ronja sweater

Ronja sweater er strikket i det håndfarvede Mayflower Amadora, hvilket giver sweateren det smukkeste farvespil. Farvespillet fremhæves af bærestykkets flotte mønster, som er en nyfortolkning af de klassiske islandske sweatere. Ronja sweater strikkes top-down, hvilket betyder, at sweateren er monteringsfri. 

Amadora er spundet af ekstrafin merinould, som stammer fra Sydamerika og især udmærker sig ved sin blødhed. Derfor får du en sweater med stor komfort, som fremhæves yderligere af en god pasform, der skabes af dobbelte ribkanter og vendemasker i sweaterens nakke

Ved håndfarvet garn kan der være store farveforskelle mellem de enkelte lots, og ved Amadora kan der også være farveforskel på nøglerne, selvom du bruger garn fra den samme indfarvning. Vi anbefaler derfor, at du køber alt det garn, som du behøver til din størrelse, så du er sikker på ikke at løbe tør.  

Når du strikker, kan du ligeledes forsøge at lave en mere glidende overgang, når du skal skifter til et nyt fed. Når du er ved at nærme dig enden på dit fed, kan du skifte det nye ind lidt før. Strik fx 1-2 omgange med det nye fed, dernæst med det gamle, skift igen til det nye fed og fortsæt således, indtil dit gamle fed er brugt op. Det fjerner ikke forskellen, men det udjævner overgangen lidt mere.

Hvis du kan lide denne sweater, bør du også tage et kig på vores Inka sweater, som er strikket i samme stil.