C9 v.1,0 Michelle Sweater

Michelle sweateren har en klassisk opbygning og et bredt blomstermønster med borter på både krop og ærmer, som danner en flot kontrast til bundfarven. Sweateren har en tyk og lækker struktur, da den strikkes med 2 tråde i hver sin kvalitet.

Michelle sweateren strikkes topdown med raglanudtagninger i bærestykket. Efter bærestykket lægges ærmemaskerne til hvile, mens kroppen strikkes færdig. Der strikkes efter mønster, som danner det flotte blomstermotiv. Efterfølgende strikkes ærmerne færdige. Den nederste ribkant, ærmekanterne og halskanten strikkes alle i drejet rib, hvilket giver en mere defineret rib.

Sweateren har en skøn struktur og fylde, da den strikkes med 1 tråd Mayflower Easy Care Classic og 1 tråd Mayflower Super Kid Silk. Denne kombination med uld, mohair og silke giver en virkelig lækker og blød sweater, som er fluffy og varm, men stadig åndbar og behagelig at have på - særligt på en kølig dag eller aften.

Med brugen af forskellige farver kan du enten lave en afdæmpet sweater med et diskret mønster ved at vælge en kontrastfarve, der minder om bundfarven, eller du kan skabe mere spræl med en helt anden farve end bundfarven. Og faktisk skal du også strikke Michelle sweateren med tweedgarn. Mayflower Easy Care Classic Tweed har nemlig samme løbelængde og strikkefasthed og kan derfor erstatte det originale garn.

For at få det flotteste resultat, når du strikker Fair Isle mønster, er det vigtigt, at du ikke strammer garnet for meget bag arbejdet - du kan evt. gå en halv til en hel pindestørrelse op, når du strikker mønster. Derudover anbefaler vi også, at du vælger en mørk bundfarve og en lysere mønsterfarve til dette projekt. Anvender du en meget lys bundfarve med en mørk mønsterfarve, kan du risikere, at de fine mohairfibre fra den mørke mønsterfarve også vil være synlige, når du strikker mønster med bundfarven.