2094 v.1,0 Inka sweater

Inka sweater er en særdeles smuk sweater med et kunstfærdigt mønster på bærestykket. Til mønsteret er der valgt farver, som minder om sweaterens grundfarve, hvilket giver et ekstra smukt farvespil på bærestykket uden store farvekontraster.

Sweateren strikkes oppefra og ned, så du starter med at strikke mønsteret på bærestykket.

Sweateren er strikket i det håndfarvede Mayflower Amadora, som er den primære årsag til at sweateren får så smukt et mønster. Det håndfarvede garn har et meleret udtryk, som skaber et endnu flottere farvespil og giver Inka Sweater sit eventyrlige udseende. Amadora er spundet i ren ekstrafin merinould og udmærker sig også ved at være meget blød. For at øge komforten er sweateren desuden designet med vendemasker i nakken, så sweateren også sidder godt.

Ved håndfarvet garn kan der være store farveforskelle mellem de enkelte lots, og ved Amadora kan der også være farveforskel på nøglerne, selvom du bruger garn fra den samme indfarvning. Vi anbefaler derfor, at du køber alt det garn, som du behøver til din størrelse, så du er sikker på ikke at løbe tør.  

Når du strikker, kan du ligeledes forsøge at lave en mere glidende overgang, når du skal skifter til et nyt fed. Når du er ved at nærme dig enden på dit fed, kan du skifte det nye ind lidt før. Strik fx 1-2 omgange med det nye fed, dernæst med det gamle, skift igen til det nye fed og fortsæt således, indtil dit gamle fed er brugt op. Det fjerner ikke forskellen, men det udjævner overgangen lidt mere.

Til sweateren skal du bl.a. bruge teknikken German Shortrows, hvor du finder en videoguide lige her

Hvis du kan lide denne sweater, bør du også tage et kig på vores Ronja sweater, som er strikket i samme stil. 

OBS: Ved håndfarvet garn kan der være store farveforskelle mellem de enkelte lots, og der kan også være farveforskel på nøglerne, selvom du bruger garn fra den samme indfarvning. Sørg derfor for at have indkøbt garn nok til dit strikkeprojekt. For at undgå bratte overgange mellem nøglerne anbefaler vi, at du gør følgende for at få en mere glidende overgang mellem overgangen til et nyt nøgle: Når du nærmer dig enden på dit garnnøgle, starter du på det nye nøgle lidt før. Strik fx 1-2 omgange med det nye nøgle, dernæst med det gamle, skift igen til det nye nøgle og fortsæt på denne måde, indtil dit gamle nøgle er brugt op. Det fjerner ikke forskellen, men det udjævner overgangen mellem nøglerne lidt mere.