152-1 v.1.0 Embla Cardigan Junior (Hæklet)

Den hæklede Embla Cardigan Juinor er virkelig lækker og har god volumen, da den hækles i et lidt fyldigt garn. Mønsteret minder meget om ribstrik, men det er faktisk hækling. Ribmønsteret opstår ved at hækle halvstangmasker i det bagerste maskeled. Cardiganen har en lidt oversize pasform med løse ballonærmer og afsluttes med fastere kanter ved ærmerne og nederst på cardiganen.

Designet er enkelt og nemt at gå til, og designet er derfor egnet til både øvede og begyndere inden for hækling. Cardiganens krop hækles fra den ene side til den anden og over skulderen forstået på den måde, at man starter med at hækle en lang række luftmasker og hækle videre i fastmasker i et stykke, som går fra bunden af forstykket over skulderen til bunden af rygstykket. Når skulderen er færdig, hækles kun halvdelen af stykket for dermed at danne ryggen. Ved starten af næste skulder laves der igen flere luftmasker, så stykket igen går ned til bunden af forstykket. Ærmerne hækles for sig, sys sammen og sys fast i ærmegabet.

Embla Cardigan Junior hækles i det bløde og fyldige Mayflower Venezia, som er en lækker blanding af bomuld og uld. Blandingen gør, at børnecardiganen er varm men også åndbar, og den er derfor god at bruge hele året rundt. Cardiganen er blød og dejlig at have på, og balloneffekten gør, at cardiganen føles let at have på. Cardiganen findes også i en voksenudgave, hvor du finder opskriften lige her.