2127 v.1.1 Embla Cardigan (Hæklet)

Embla cardigan er en lækker og voluminøs, hæklet cardigan, som på grund af mønsteret ligner strik. Cardiganen har en lidt oversize pasform og løse ballonærmer og afsluttes med fastere kanter ved ærmerne og nederst på cardiganen. Designet er enkelt og nemt at gå til, og designet er derfor egnet til både øvede og begyndere.

Cardiganens krop hækles fra den ene side til den anden og over skulderen forstået på den måde, at man starter med at hækle en lang række luftmasker og hækle videre i fastmasker i et stykke, som går fra bunden af forstykket over skulderen til bunden af rygstykket. Når skulderen er færdig, hækles kun halvdelen af stykket for dermed at danne ryggen. Ved starten af næste skulder laves der igen flere luftmasker, så stykket igen går ned til bunden af forstykket. Ærmerne hækles for sig, sys sammen og sys fast i ærmegabet.

Ribmønsteret opstår ved at hækle halvstangmasker i det bagerste maskeled, og kanterne nederst på cardiganen og ved ærmegabene laves ved at skifte til stramme fastmasker. Cardiganen monteres med knapper.

Embla cardigan hækles i det bløde og fyldige Mayflower Venezia, som er spundet på en lækker blanding af bomuld og uld. Blandingen gør, at cardiganen er varm men også åndbar, og den er derfor god at bruge hele året rundt. Cardiganen er blød og dejlig at have på, og balloneffekten gør, at cardiganen føles let at have på.