1722 v.1.0 Strikket kjole med hulmønster

Strikkede kjoler bliver ofte overset til fordel for strikkede bluser, og det er en frygtelig skam, for man kan lave de lækreste kjoler i strik. Mange undlader af strikke kjoler, fordi de frygter, at kjolen i sidste ende vil blive for tyk og for tung. Det har vi ønsket at undgå i denne opskrift, og resultatet er blevet en lækker og let strikket hvid kjole med hulmønster.

Hvis du vil strikke en let og lækker kjole, så handler det først og fremmest om at vælge den rette type af garn. Vi har valgt at bruge Mayflower Super Kid Silk til denne kjole, og det er bestemt ikke tilfældigt. Mayflower Super Kid Silk består af 76 % mohair og 24 % silk. Det gør garnkvaliteten særdeles let, og derfor har den også en løbelængde på hele 195 meter pr. 25 gram. Det er naturligvis med til at gøre kjolen dejlig luftig, og samtidig får den også et flot og naturligt fald.

Opskriften på denne kjole er forholdsvis enkel, og det diskrete hulmønster er en flot detalje, som passer godt til kjolens stil. Samtidig kan kjolen også bruges hele året rundt, for den er så let og luftig, at den også egner sig til brug i  sommerhalvåret. Kort sagt er det bare om at komme i gang med strikkepindene, hvis du er blevet forelsket i denne kjole. Du skal blot bruge Mayflower Super Kid Silk, som fås i 40 forskellige farver. Dermed har du også gode muligheder for at sætte dit eget præg på denne kjole ved at vælge en anden farve end hvid.