2047 v.1.0 Rigmor Bluse

Vores Rigmor bluse skal strikkes i det vidunderligt bløde og fyldige Mayflower Rimini, som består af 67% lyocell og 33% polyamid. En hvid lyocell-base er omsluttet af et tyndt tubenet af polyamid i en flot farve, og kombinationen af de to kvaliteter giver et ekstremt blødt, lunt og åndbart helårsgarn med en fast og stadig let struktur. Skønt til en bluse som denne, som skal strikkes på store pinde, men uden at blive alt for tyk og varm. Garnet har en dejlig fylde og er således et fantastisk og blødt alternativ til det traditionelle tubegarn med fyld af fx uld- og alpakafibre.

Lyocell er én af fremtidens fibre, idet det er baseret på organiske og fornybare træfibre oftest fra eukalyptustræ, som i en skånsom og miljøvenlig proces omdannes til lange fibre, der kan spindes til superblødt og slidstærkt garn.

Rigmor Blusen er designet med et flot tofarvet stribemønster, som giver blusen lidt kant, ligesom den stadig vil være flot, hvis du vælger at strikke den i kun én farve. Den hvide base mod det farvede ydre i polyamid giver nemlig Rimini et flot meleret udtryk og farvespil, når du strikker trøjen.

Da Rimini er elastisk, egner det sig bedst til store pinde, og Rigmor Blusen skal således også strikkes på pind 6. Husk at lave en strikkeprøve, hvis du har tendens til at strikke stramt. Nettet, som omslutter lyocell-fibrene, er tyndt og fint, så vi anbefaler, at du behandler det nænsomt og holder det fra fx velcro.

Blusen skal strikkes top-down i glatstrik med raglanudtagninger. Den har let vidde i trekvartærmerne og er en rigtig skøn trøje, som vil passe til de fleste lejligheder. Kunne du tænke dig en vest i samme garn og med samme stribede mønster, så prøv at se vores Tulia vest.

Rimini fås i flere skønne farver, så der er mange mulige farvekombinationer til striberne.