2010 v.1.0 Lærke Sweater

Lærke sweateren er en løstsiddende og meget komfortabel sweater, som samtidig har de flotteste detaljer – for eksempel en flot hulmønsterrække langs sweaterens skuldre, som er kunstfærdigt opstrikket med en synlig kant.

Selve sweateren er et ganske spændende strikkeprojekt, hvor det øverste af ryggen strikkes op først. Herefter strikkes der masker op til begge forstykke, som samles efter halsudskæringen. Til sidst samles forstykke og rygstykke efter ærmegabene og der fortsættes rundt på rundpind. Ærmerne strikkes direkte på sweateren, og der er derfor ikke behov for montering.

Sweateren er strikket i Mayflower Easy Care Classic Tweed, som giver sweateren sit flotte udseende med tweednister. Samtidig har Easy Care Classic Tweed en let meleret effekt, da garnets fibre tager forskelligt imod farven og skaber en smuk farvedybde.

Mayflower Easy Care Tweed er et supplement til vores Easy Care Classic. De to garnkvaliteter har samme løbelængde og strikkefasthed, så du kan også lave en ensfarvet sweater med Easy Care Classic.

Opskriften er vurderet til at have middel sværhedsgrad, men den burde ikke være en udfordring, hvis du tidligere har prøvet at strikke efter den metode, som er beskrevet i forrige afsnit.