144-6 v.1.0 Den Lille Havfrue Cardigan

Børnestrik er bare så charmerende. Det skyldes selvfølgelig til dels de søde modtagere af det strikkede, men man kan altså heller ikke ignorere, at mange børneopskrifter er sødere, sjovere og mere utraditionelle end megen voksenstrik.

Den Lille Havfrue Cardigan er et perfekt eksempel på børnestrik, hvor fantasien har fået frit løb, og resultatet er blevet denne eventyrlige cardigan. I dette design har et traditionelt, ternet strikmønster fået et lille twist, idet hvert andet tern har et hul i midten. Cardiganen afsluttes med retstrikkede kanter, som er prikken over i’et.

Cardiganen er strikket i Mayflower Venezia, som består af RWS certificeret uld og GOTS bomuld og fås i en masse flotte farver. En garnblanding, som er fin til børn, da den er lun uden at blive for varm. Samtidig er Venezia også meget blød og derfor god til den sarte børnehud.

Opskriften er nem, idet der ikke anvendes svære teknikker udover ret og vrang. Delene er strikket hver for sig og monteres til sidst, hvilket gør trøjen til et overskueligt projekt, da du kun skal forholde dig til ét element ad gangen.