395 v.1.0 Bluse med striber

Enkel og klassisk bluse med korte ærmer, hvor opskriften passer til piger i alderen fra 4 til 14 år. Bliver blusen en favorit, er det med andre ord nemt at lave en større, når hun vokser ud af den. Blusen er et godt begynderprojekt, da den er nem at gå til.

Blusen strikkes nede fra og op, og for- og bagstykke strikkes hver for sig. Først strikkes ned nederste ribkant, hvorefter der strikkes glat op til ærmegabene, hvor der slås flere masker op i begge sider. Når begge stykker er færdige og syet sammen, strikkes der ribkant i halsudskæringen og ved ærmerne.

Blusen strikkes i striber, hvor der skiftes til en anden farve for hver 12. pind. Alternativt kan blusen også strikkes ensfarvet, ligesom der kan skiftes mellem mere end blot to farver som på den viste model.

Da blusen strikkes i det bløde bomuldsgarn Mayflower Cotton 8/4, bliver blusen dejligt behagelig. Garnet er åndbart og bliver ikke for varmt, og blusen er derfor god for sig selv på en sommerdag, ligesom der også kan bruges på koldere dage fx med en langærmet blusen under.