147-4 v.1.0 Kirsebær Bukser

Kirsebær bukserne er smækbukser med et enormt flot firkantmønster over brystet. Mønsteret laves med hjælpepind samt ret- og vrangmasker og giver smækbukserne et helt unikt udtryk og struktur. Benene strikkes i glat, og over skuldrene holdes bukserne oppe med seler. Kirsebær bukserne strikkes oppefra og ned.

Mønsteret over brystet gør, at garnet bliver elastisk, og mønstret er derfor med til at sikre, at bukserne bliver siddende, mens de samtidig også er behagelige og ikke strammer. I glatstrikken på benene bliver strikkefastheden lidt løsere, hvilket giver mere plads og god bevægelighed til benene. En ribkant nederst på benene søger for, at bukserne ikke kravler op.

Da bukserne strikkes oppefra og ned, er det nemt at tilpasse både skrift- og benlængden til barnet, ligesom du også nemt kan tilpasse længden på selerne. Størrelserne i opskriften er udarbejdet ud fra gængse størrelsesguides, og det er derfor vigtigt, at du tager højde for overvidden på baby, når du vælger, hvilken størrelse du vil strikke.

De søde Kirsebær bukser strikkes i et virkelig fint og blødt uldgarn i 100% merinould, Mayflower London Merino Fine. Garnets fine struktur, som anbefales til pind 3 mm, gør det meget velegnet til især babyopskrifter, som typisk strikkes på små pinde. Det bløde garn er spændstigt og elastisk og derfor nemt at bevæge sig i, ligesom det holder både elasticitet og blødhed efter vask. Det behagelige London Merino Fine kan endda holde til maskinvask ved 30 grader og fås i hele 40 forskellige farver.