221 v.1.0 Babyforklæde

Flot retroopskrift på et babyforklæde, hvor du skal have fat i både hæklenål og strikkepinde. Forklædet vil være sødt sammen med en langærmet body som et alternativ til en vest eller en kjole.

Først skal oldemorfirkanterne hækles og sys sammen til bærestykke. Derefter strikkes det nederste stykke, som danner for- og bagstykke, og hver del sys sammen med bærestykket. Rundt om det strikkede hækles en flot, bølget kant, ligesom der også laves en hæklet halskant.

Forklædet laves i Mayflower Cotton 8/4. Et blødt garn, som er nemt både at hækle og strikke i, ligesom det er nemt at rengøre, da det kan holde til en tur i vaskemaskinen. Garnet føres i mange forskellige farver, og det vil derfor ikke være svært at finde farver, der komplimenterer hinanden flot.

Alternativt kan du også bruge den økologiske bomuldsvariant Mayflower Cotton 8/4 Organic, som er GOTS-certificeret. Garnet har nemlig samme strikkefasthed og løbelængde og fås også i nogle flotte farver.

OBS: Det oprindelige design er lavet i Mayflower Cotton 8/4 i nogle farver, som desværre er udgået. Vi har derfor fundet farver, som kunne være en fin erstatning. Vær blot opmærksom på, at du får et andet farveudtryk end på billedet. Du kan altid klikke ’Vælg en anden farve’ og selv finde de farver, som du holder mest af.