Strikkede huer og pandebånd

En god hue er uundværlig, når vinterhalvårets kulde for alvor gør sit indtog. Du kan naturligvis vælge at købe en hue – men du får et helt fantastisk resultat, når du vælger at strikke eller hækle en selv. 
Med en hjemmelavet hue kan du helt selv vælge form og farve. Der er meget få begrænsninger, og kvaliteten bliver også højere. Pludselig er du ikke længere begrænset af supermarkedets udvalg, men kan også vælge at lave de skønneste huer i merinould, alpaka eller mohair. Kort sagt – du kan vælge alle de bedste luksusfibre!
En anden bonus ved hjemmelavede huer er desuden, at det er nemt at lave accessoires til huen. Med lidt ekstra garn har du også mulighed for at lave et matchende tørklæde, sjal eller vanter.

Vælg det rette garn til din hue

En hue skal naturligvis være dejlig varm, men at en hue er varm nytter ikke noget, hvis den ikke er komfortabel at have på. 
Når du går en tur om vinteren, vil du ofte fryse i starten, men undervejs på gåturen får du varmen. Her kan huen begynde at føles ubehagelig, hvis du ikke kan slippe af med den overskydende varme. Netop derfor er åndbarhed en meget vigtig faktor for komforten – og her er der nogle vigtige overvejelser. 
Generelt er organiske fibre som uld, mohair og alpaka kendt for deres gode åndbarhed og dermed store komfort. Derfor er disse garntyper oplagte valg til en strikket eller hæklet hue, for her får du en skøn komfort.

 

Huer i uld

Du har måske dårlige minder om kradsende uldhuer fra din barndom, men uld af god kvalitet har finere fibre og er derfor også blødere. Derfor skal du ikke lade dig afskrække af fortidens minder, for du burde sagtens kunne lave den lækreste hue i uldgarn.

 

Huer i alpaka eller mohair

Nogle få mennesker kan desværre opleve, at uld kradser – også selvom det i første omgang føles vidunderligt blødt. Det er ikke uldens skyld, men derimod et tegn på allergi over for den lanolin, som naturligt findes i ulden. Hvis du mistænker, at du tilhører denne gruppe, så bør du gå efter alpakauld og mohair. Disse fibre er endnu lunere end fåreuld, og de indeholder ikke lanolin. 

 

Huer i akryl

Den sidste mulighed er akrylgarn, hvilket især er oplagt, hvis du gerne vil undgå animalske fibre. Akrylgarn af god kvalitet kan også være ufattelig komfortabelt. Hos de ældre generationer har akrylgarn generelt et ry for at mangle åndbarhed, men moderne akrylgarn er nået uendeligt langt. I dag kan akrylgarn have en skøn komfort – og så er det prisvenligt og ufatteligt nemt at vedligeholde. 


Huer til både børn og voksne

I Mayflowers opskriftsudvalg finder du både huer til børn og voksne i et væld af forskellige designs. Vi har naturligvis også en samling af nissehuer, så hele familien kan blive godt rustet til julens festligheder. Der burde være noget for enhver smag. 

Nogle af vores opskrifter kan være lidt udfordrende, men generelt er en hue et rigtig godt begynderprojekt, hvis du er ny inden for strik eller hækling. Ved de mest enkle af huerne skal du bare koncentrere dig om de enkelte masker – og så skal der laves indtagninger i toppen af huen. 

Alle vores hueopskrifter er naturligvis gratis ligesom de mange andre opskrifter i Mayflowers opskriftsunivers. Rigtig god fornøjelse!