D93 v.1.0 Hæklet sjal

Det hæklede tongasjal er et godt bud på, hvordan et hæklet sjal bør være. Det har den helt rette balance mellem luftighed og lunende komfort, så det både er pænt og anvendeligt.

Sjalet er hæklet med et mønster, som giver små buer, hvilket også gør opskriften til et hyggeligt og afvekslende projekt.

Oprindeligt er sjalet hæklet i Mayflower Tonga, som nu er udgået. Heldigvis er det forholdsvis nemt at finde garnalternativer til en opskrift som denne, da hæklefastheden ikke behøver at være helt præcis, når der hækles sjaler. Mayflower Tonga havde en løbelængde på 450 meter pr. 100 gram med en strikkefasthed, der hed 26 m x 40 rk = 10 cm på pind 3. Hvis du finder en garnkvalitet med en lignende strikkefasthed, vil du få et lige så fint resultat som det oprindelige sjal.

Et hæklet sjal er perfekt til kølige stunder, hvor man trænger til en smule ekstra varme, ligesom det også er velegnet til at pynte et outfit lidt ekstra.

OBS: Dette design er en del af vores arkivopskrifter. Disse kan være designet i udgåede garnkvaliteter eller på anden måde have mistet aktualitet. Vi gør opmærksom på, at vi desværre ikke kan tilbyde support på opskrifter i arkivet.