Molly by Mayflower
- Et samarbejde med Molly Egelind 

 

Diana nederdel i Easy Care Classic Tweed

Spencer Scarf i 1 Class Cashmere

Frances cardigan i Montreal

Lady sjælevarmer i 1 Class Cashmere og Super Kid Silk

Mayflower har lukket skuespiller Molly Egelind ind i det kreative strikkeværksted, og sammen har vi skabt en kollektion af garn og strikkeopskrifter.

Både garn og opskrifter er designet til at gøre strikkeprojekterne så overskuelige, at selv utålmodige strikkere kan være med - uden at gå på kompromis med looket.

I oktober 2019 udkom de første opskrifter i kollektionen Molly by Mayflower. Disse er blevet efterfulgt af nye opskrifter, hvor Molly har valgt blandt sine favoritter af Mayflowers mange forskellige garnkvaliteter.

Der er stor variation i Mollys kollektioner, som fx inkluderer rummelige strikkede sweaters, en strikket baret, en børnevest, en hæklet clutch, og meget andet, som demonstrerer Mollys store alsidighed som designer.

Molly har brugt sin sans for strik og mode til at designe de nye og unikke opskrifter, hvor især kvalitet og luksus er i fokus.

“Jeg har fokuseret på, at det skal være behageligt, ungt, friskt og chikt. Hvem har sagt, at man ikke kan have en strik på til en rød læbestift? Mit mål er at gøre det behagelige luksuriøst.

Det er selvfølgelig en form for luksus at gå rundt i et par dyre, pinefulde designerstiletter, men for mig er det en endnu større luksus at være komfortabel, mens man ser godt ud,” siger Molly Egelind.

Kollektionerne er del af et længerevarende samarbejde mellem Mayflower og Molly Egelind. Stay tuned...

LottaSweateren har et islandsk-inspireret mønster i flotte farver. Sweateren strikkes oppefra og ned i glatstrik, hvor der i bærestykket løbende tages masker ud, mens man skifter imellem farverne.

Det bløde og temperaturregulerende garn giver en virkelig komfortabel sweater, hvor du vil både nyde at have den på og vise den frem.

KendallVesten er en lækker vest, som kan bruges året rundt. Enten over en bluse eller t-shirt eller helt alene. Det uldne garn er både lunt og åndbart og ikke mindst fantastisk blødt mod huden.

Vesten har et unikt design, da forstykket er delvis åbent. Vesten er strikket i glatstrik, men foran er der en ribstrikket stolpe, som kun er samlet to steder. KendallVesten er derfor dejligt luftig.

Den kortærmede BrigittePolo har en åben V-hals, flot krave og et gennemgående hulmønster. Kombinationen med det bløde og åndbare garnvalg gør poloen til en fantastisk bluse at have i din garderobe. BrigittePoloen strikkes nedefra og op.

Poloen kan bruges året rundt - enten alene eller med en top under på en varm dag, ligesom den i kraft af kraven og V-halsen får et stilet og klassisk look under en jakke.

Det skakternede GambitNet er hæklet og nemt at gå til – også for begynderen. Tasken hækles nedefra og op i halvstangmasker, mens der løbende skiftes farve, og hver side laves for sig og hækles til sidst sammen i siderne.

GambitNettet har en fin størrelse og kan derfor sagtens bruges som håndtaske eller lille indkøbsnet. Da tasken er hæklet i et superwash-behandlet uldgarn, gør det ikke så meget, hvis den bliver beskidt i det daglige, da den kan holde til maskinvask og endda også tørretumbling.    

WilmaVesten er fin og blød og har et dekorativt, firkantet vaffelmønster på både ryg- og forstykke. Den udtryksfulde og kvadratiske struktur opstår ved brug af ret- og vrangmasker i kombination med vandrette masker. Opskriften guider dig godt igennem den specielle teknik. 

Ryg- og forstykke strikkes færdig for sig og strikkes sammen i skulderkanten. Til sidst laves ribstrikkede ærme- og halskanter, som får ekstra volumen med et ombuk. 

 

Det bløde, trekantede WilmaWrap med i-cord snore er en meget alsidig beklædningsgenstand. Formen og de lange snore på hver 50 cm åbner op for, at det kan bruges på flere forskellige måder: som tørklæde, som lunende sjal over skuldrene og som top, hvor du binder wrappet under brystet.

WilmaWrap er strikket i et dekorativt vaffelmønster, som du laver ved at kombinere ret- og vrangmasker i kombination med vandrette masker. Du bliver godt guidet, hvis vandrette masker er en ukendt teknik.

 

LolaBlusen er vaskeægte luksus! Den er strikket i to tråde Mayflower Super Kid Silk, som er spundet på silke og mohair. De eksklusive fibre giver denne bluse en uovertruffen blødhed, så du får optimal komfort.

Blusen er designet med kraftige snoninger, som både går igen på ærmer og krop. Alligevel er blusen let og luftig, hvilket skyldes garnvalget. Super Kid Silk har stor volumen, selvom trådene er ganske tynde.

Der er ingen grund til at være bange for farver, når det gælder strikkedesign, og det er BarbaraSweateren det perfekte eksempel på. I dette design har Molly grebet sin yndlingsfarver og sat dem sammen til et charmende design.

BarbaraSweateren er et eksempel på optimal strikkekomfort. Det er en løstsiddende sweater i et luftigt uldgarn, som giver masser af fylde og blødhed uden at blive for tungt. En chunky sweater, som er perfekt til den utålmodige strikker, der gerne vil have hurtige resultater.

Molly Egelinds BalanceVest er strikdesign med charme og humor. Samtidig er komforten helt i top, da vesten har en skøn, luftig blødhed, som gør den til en drøm at have på. Egenskaber, der passer præcis til Mollys stil, hvor mode også skal være komfortabel.

Når man ser vesten forfra, ligner den en klassisk, tofarvet vest. Ryggen afslører dog et sjovt twist, da vesten bærer et flot yin yang symbol på ryggen. Det er detaljer som denne, der gør Mollys designs så karakteristiske. 

Mollys tilgang til strikdesign er altid personlig, hvilket også tydeligt bemærkes i forhold til BritneyToppen, der emmer af livsglæde. Dens udtryk fremhæves af det charmende garn, som både har tweed-look og en diskret glimmertråd.

Toppen er strikket oppefra og ned og er monteringsfri. Det mest bemærkelsesværdige er dog de flotte ribkanter, som er strikket med ekstra vidde i bunden og giver et unikt twist til en klassisk strikketeknik i kanterne. 

LucyToppen er endnu et pletskud fra Molly. Målet var at designe en top, som så lækker ud og samtidig havde luksuriøs komfort. Det har LucyToppen, for med sin løse pasform er der intet som strammer eller generer – hvilket gør den super nem at style i enhver basisgarderobe. 

Toppen er designet med to brede bindestropper, så du selv kan justere toppens længde. Selve toppen er glatstrikket, men der dannes en fin kontrast til kanter og bindebånd, som er lavet i perlestrik. Det giver endnu mere farvespil til det melerede udtryk.

Molly elsker strikkede veste, og hun drømte især om at designe en vest med knapper. Resultatet blev DaimiVesten, som allerede nu har fået en fast plads i Mollys garderobe og især er elsket på grund af sine mange stylingsmuligheder. 

DaimiVesten er en klassisk vest med et moderne twist i form af en oversize krave. Kraven passer perfekt til Mollys personlige stil, hvor mode ikke må blive for kedeligt, men derimod gerne skal have et legende og sjovt twist. 

RitaSweateren er et enkelt design, hvor mode og komfort går op i en højere enhed. Den luftige sweater er en smule oversize og helt perfekt til kølige dage, hvor man har behov for lidt ekstra varme og velvære.

Molly har designet RitaSweateren med et enkelt strukturmønster, som både dækker krop og ærmer. Strukturmønsteret er lavet i ret- og vrangstrik, som tilsammen danner det nemt genkendelige mønster, der dækker både bærestykke og ærmer.

Det var nærmest en selvfølge, at Molly skulle have gang i strikkepindene, da hun blev mor for anden gang. Familieforøgelsen har givet grobund for at kunne udvikle nogle nye babyopskrifter – og dem vil Molly gerne dele med dig.

Denne MollysRomper har et flot strukturmønster i dobbelt perlestrik, mens tofarvede striber giver opskriften et ekstra twist. Det giver dig samtidig ekstra mange muligheder for give romperen et personligt præg, når du selv kan vælge din farvesammensætning.

 

Et hjemmestrikket MollysBabytæppe er efter Mollys mening et must-have, når der kommer en familieforøgelse. Et hjemmestrikket tæppe i lækkert garn er nemlig en helt speciel luksus, som det er svært at finde en erstatning for.

Mollys babytæppe emmer af personlighed, og målet har været at skabe et tæppe, som både er et hyggeligt strikkeprojekt og giver et skønt resultat. Derfor har Molly designet det fineste babytæppe med et enkelt snoningsmønster, som går igen på hele tæppet. En perfekt barselsgave, hvis du vil lave noget personligt.

Mollys første strikkeprojekt nogensinde var en lille babykyse, som hun strikkede, da hun blev mor for første gang. Nu er hun blevet mor igen, og denne gang har hun lavet sit eget bud på en sød babyhue til familiens nyeste medlem.

Bambihuen er ikke til at stå for med sine søde bambiører, som giver huen sit helt eget udtryk. Molly har både designet huen i en tyk og en tynd version. Den tynde version af huen er helt perfekt til overgangsperioderne i foråret og efteråret, hvor der stadig er køligt udenfor.

Molly har efterhånden designet en del strikkeopskrifter for Mayflower, og nu har hun designet sin første hækleopskrift, så vi har glædet os ekstra meget til at dele denne opskrift.

Mollys LalaClutch er en enkel og moderne lille taske med boblemasker, som giver en flot struktur. Den er nem at hækle, men du har samtidig gode muligheder for at tilpasse tasken til din individuelle smag ved at vælge din yndlingsfarve og eventuelt en anden type knap til tasken.

CloudyCardiganen er en endnu en kreativ kreation fra Molly, som ønskede at skabe en flot og moderne cardigan med raglan-teknik i det skønne Mayflower Molly garn.

Ved første øjekast kan CloudyCardigan virke meget traditionel, men ryggen gemmer på en lille overraskelse i form af en lille sky. Skyen giver cardiganen et legesygt og humoristisk twist, som Molly elsker at have i sine designs. 

JaneVesten eller JaneSweateren er i virkeligheden to opskrifter i én. Her har Molly skabt en mulighed for, at du selv kan vælge, om du vil have en vest eller sweater – og vi synes, at begge muligheder er fristende.

Designet har stor fokus på snoningsteknik, og der anvendes flere forskellige typer af snoninger for at give vesten eller sweateren et helt karakteristisk look. Samtidig får den klassiske strikketeknik med snoninger en moderne genkomst. 

MinnieBlusen er en enkel og nem bluse, som passer perfekt til Mollys ønske om at forene luksus og komfort i en højere enhed.  

Blusens enkle design får et lille twist i form af trekvartærmer med puffede skuldre, som fuldendes af en bred ribkant i bunden af ærmet. Et nemt og hurtigt strikkeprojekt - og et godt Molly-projekt til den mindre øvede strikker. 

FloraCardigan er feminin cardigan, hvor Molly især har haft fokus på at skabe et design med mange fine detaljer med hulmønsterteknik.

Cardianen er designet med et smukt og klassisk hulmønster, som går igen på hele cardiganen. Her skabes der samtidig kontrast til den retstrikkede krave – og til cardiganens ærmekanter og bund, hvor der både anvendes hulmønster og retstrik. 

BittenJakken er indbegrebet af luksus og komfort med sine eksklusive materialer og løse pasform. Jakken er vidunderligt blød – og så kan den bruges hele året rundt.

Jakkens enkle design, farvevalg og løse pasform giver et moderne look. Samtidig er den strikket i patentstrik, der giver jakken et smukt og naturligt strukturmønster, som Molly også har brugt på flere af sine andre populære designs.

LinaSweateren har et enkelt og moderne design, som gør den perfekt til enhver garderobe. Sweateren er designet til at være en smule oversize med ekstra vidde.

Denne opskrift giver også en ekstra spændende og sjov strikkeoplevelse, da Molly har været kreativ med strikketeknikker for at give sweateren det helt rigtige look. 

Ingacardigan er et bud på en klassisk og smuk cardigan, som kan benyttes hele året rundt. Designet er lavet med ballonærmer, som skaber et moderne look.

Molly har designet cardiganen, så den strikkes med én tråd New Sky og én tråd Super Kid Silk. Ved at kombinere de to garnkvaliteter, får denne cardigan et luftigt og vamset udtryk. 

 

HannePoloen er den skønneste nyfortolkning af den klasssiske polo. De korte pufærmer skaber et romantisk look, som bliver understreget af det enkle farvevalg.  

Denne polo har Molly valgt at designe med én tråd Cotton Merino Classic og én tråd Super Kid Silk. Denne kombination skaber et lækkert og luftigt udtryk, perfekt til sommeren.

Ellivesten er et vidunderligt enkelt og eksklusivt design fra Molly Egelind, som giver et utal af stylingsmuligheder.

Molly har designet Ellivesten i fire tråde Mayflower Super Kid Silk, hvilket giver en virkelig blød og luftig vest, som alle vil elske at have på. 

Elliminivesten er den sødeste lille børnevest strikket i Mayflower Super Kid Silk.

Molly har designet en miniversion af ElliVesten, som har det samme elegante og enkle look, der gør sig perfekt over alt, lige fra trøjer til kjoler. 

Frejabaretten er en strikket nyfortolkning af den klassiske uldbaret, som findes overalt i Frankrig. 

Molly har designet baretten, så den strikkes med én tråd Easy Care og én tråd Super Kid Silk, for at give hatten den perfekte tyngde, så den er nem at style.

Idavesten blev modtaget med storm, da Molly Egelind selv bar den i Go' Morgen Danmark på TV2. Det karakteristiske design vakte øjeblikkeligt opsigt. 

Vesten er lavet med henblik på at kombinere mode og komfort. Den er behageligt luksuriøs at have på, takket være sin løse pasform, som understreges af den lange slids i siderne af vesten.

Pellesweateren er Mollys først strikkeopskrift, der også er til mænd. Sweateren er unisex, hvilket afspejles i sweaterens enkle design. 

I denne opskrift har Molly eksperimenteret med vendestrik, og der anvendes German Short Rows til sweaterens flotte og unikke bærestykke, som understreger dens enkle look.

Alvavesten er en unik opskrift, som for alvor demonstrerer de mange muligheder, som fås med kvaliteten Mayflower Molly.

Denne vest er strikket med en bred snoning ned langs vestens forside. Andre detaljer inkluderer ribstrik omkring vestens ærmer, som tilføjer ekstra struktur og får ærmerne til at træde tydligere frem. 

 

RuthSweateren er en klassisk sweater med raglansærmer, som dog har det unikke twist, at den er strikket i det kraftige og meget karakteristiske Molly-garn. 

Garnkvaliteten giver sweateren et moderne look, og det kraftige garn er især med til at fremhæve sweaterens enkle opbygning, hvor der især er fokus på raglansærmerne og skønheden i de enkelte masker.

 

Winniejakken er en flot cardigan, som er strikket ud i ét. Jakken er strikket i skiftevis glatstrik og rib, hvilket giver en unik stribeeffekt, der tilføjer en stor detaljerighed til den færdige cardigan.

Denne cardigan er lavet uden knapper ned foran for at give den et moderne look. Samtidig er den også enormt behagelig, og den varme garnkvalitet i 100 procent ren uld gør den perfekt til en kølig dag. 

 

Carlasweater er designet i en klassisk og elegant glatstrik, som giver et ensartet udtryk gennem hele sweateren. Sweateren strikkes nedefra og op, og den er designet med raglanærmer. 

Ærmerne på dette design har ekstra stor vidde, som giver løse og fyldige ærmer. Det er med til at give det enkle design et moderne udtryk. Kanterne på ærme, hals og trøje strikkes i rib.