Jumperpinde

Der findes mange forskellige slags strikkepinde, og nogle gange kan det være helt svært at overskue, hvilken type strikkepind man skal vælge. Der findes fx strømpepinde, faste rundpinde, udskiftelige rundpinde og jumperpinde. Det kommer i sidste ende meget an på, hvad man fx har været vant til at bruge, hvad man bliver anbefalet, eller hvilken strikkepind den enkelte strikkeopskrift kræver.

En god standardstrikkepind er jumperpinden.

Navn (A-Z)
KARBONZ Jumperpind
 
 
DKK 71,00 / STK inkl. moms
DKK 56,80 ekskl. moms
SYMFONIE Jumperpind
 
 
DKK 66,00 inkl. moms
DKK 52,80 ekskl. moms
THE MINDFUL COLLECTION Jumperpind THE MINDFUL COLLECTION Jumperpind
 
 
DKK 63,00 inkl. moms
DKK 50,40 ekskl. moms
ZING Jumperpind
 
 
DKK 50,00 inkl. moms
DKK 40,00 ekskl. moms
Viser 1 til 4 af 4

Jumperpinde til nybegyndere

Jumperpinden er en helt lige strikkepind. Den kan bruges af både nybegynderen og den erfarne strikker, men det er typisk nybegyndere, der bruger jumperpinde. Jo mere erfaring man får, og jo flere strikkepinde man får købt, jo større er sandsynligheden for, at man køber rundpinde i stedet for jumperpinde. En rundpind kan nemlig bruges ligesom en jumperpind og har derudover meget større alsidighed. Du kan bruge rundpinden, som den er, eller sætte en endestopper i den ene ende af rundpinden. Dermed får du en meget lang jumperpind, ligesom du sikrer dig, at maskerne ikke kan falde af, da du har monteret en endestopper.

Jumperpinde er selv sat ikke egnede til rundstrik, hvor du i stedet skal bruge en rundpind. Den lige strikkepind er derimod oplagt til strikkeprojekter, hvor du skal strikke frem og tilbage. Det kunne fx være, hvis du skal strikke et halstørklæde, en klud eller lignende. Jumperpinden er mere enkel og ligetil og kan derfor være at foretrække for nybegynderen.

Jumperpinde i forskellige materialer

Jumperpinde produceres i rigtig mange forskellige materialer som fx aluminium, birketræ, bambus, plastik, kulfiber osv., som hver især kan noget forskelligt. Det er meget forskelligt, hvilket materiale den enkelte foretrækker.

Jumperpinde i træ

Strikkepinde, som er produceret i træ, føles varme i hænderne, og de er derfor dejlige og behagelige at strikke med. Træ er et holdbart materiale, som godt kan holde til at blive brugt. Træ er samtidig også et let materiale, og strikkepindene vejer derfor ikke så meget. Varmen og letheden sørger tilsammen for, at du får en rigtig god strikkeoplevelse med dine træpinde. Det bløde træ er tilmed lydløst, når du strikker og slår strikkepindene sammen, når du strikker.

Jumperpinde i fx birketræ eller bambus er fine og glatpolerede, hvilket får garnet til at glide let på pindene. Som nybegynder kan det også være en fordel at være jumperpinde, som er produceret i træ, da de glatte pinde faktisk ikke er helt så glatte som strikkepinde i fx metal eller plastik. Du kan derfor holde lidt mere styr på maskerne med strikkepinde i træ.

Vær opmærksom på, at træ udover at være stærkt også er et blødt materiale, og hvis du fx strikker meget stramt eller bukker pindene, kan de helt tynde strikkepinde i træ godt hænde at knække, fordi de ikke kan holde til presset.

Jumperpinde i aluminium og plastik

Jumperpinde, som er produceret i fx aluminium eller plastik, er meget stærke og holdbare, da de er produceret i solide materialer, og pindene vil derfor kunne holde til mange års brug. Pindene vil også være behagelige og lette at strikke med, da de ikke vejer meget. Produceret i aluminium og plastik føles pindene også varme i hænderne, hvilket gør dem dejlige at strikke med.

Materialet giver jumperpindene er meget glat og helt jævn overflade. Garnet glider derfor helt ubesværet på pindene, hvilket giver en god strikkeoplevelse.   

Jumperpinde i kulfiber

Jumperpinde i kulfiber eller karbon kombinerer det bedste fra strikkepinde i træ og metal.

Kulfiber er nemlig et utrolig stærkt og holdbart materiale, som giver nogle virkelig solide strikkepinde, som kan holde til stort set alt. Det er derfor også muligt at få strikkepinde i kulfiber i en tykkelse helt ned til 1 mm. Strikkepinde så tynde kan kun produceres i materialer, hvor man er helt sikker på, at de kan holde til presset, og det kan netop kulfiber.

Kulfiber er samtidig også et meget let materiale, hvilket betyder, at jumperpindene ikke vejer meget i hænderne. De er derfor behagelige at strikke med, ligesom de føles varme at holde ved. Alt i alt giver dette en meget behagelig og dejlig strikkeoplevelse.

Materialet er helt glat med en jævn overflade, hvor garnet glider uden modstand. Det er derfor en fryd at strikke med strikkepinde i karbon.

Jumperpinde i kulfiber kan bruges af både nybegynderen og den øvede strikker, da strikkepindene er dejlige at bruge og i kraft af materialet kan holde til at blive brugt i rigtig mange år frem.  

Jumperpinde i forskellige længder og tykkelser

Jumperpinde kommer i flere forskellige længder og tykkelser.

Den enkelte opskrift angiver naturligvis, hvilken tykkelse din jumperpind skal have. Og starter du med en strikkeprøve, kan du altid hurtigt se, om tykkelsen på din jumperpind passer, eller om du skal være en tyndere eller tykkere.

Når du skal vælge længden på din jumperpind, skal du se på, hvor mange masker du skal have slået op. Hvis du ikke skal have så mange masker på din strikkepind, vil det være en fordel at vælge en kortere jumperpind, da en lang jumperpind kan være forstyrrende at arbejde, hvis du alligevel ikke skal fylde den med masker. Hvis strikkepinden bliver for kort til antal masker, og det kan være svært at have dem alle på pinden uden at tabe nogen, er det en fordel at vælge en længere jumperpind.

Sæt med jumperpinde

Der findes forskellige sæt med jumperpinde, hvor du får flere forskellige størrelser i én samlet pakke. Det kan være en stor fordel med et sæt, da du dermed er klædt godt på til andre projekter, hvor du skal bruge andre tykkelser. Derudover har du også altid en tyndere eller tykkere strikkepind ved hånden, hvis du oplever, at din strikkeprøve ikke helt passer. En sidste fordel er, at det som oftest også er billigere at købe et sæt med jumperpinde, end hvis du køber jumperpindene hver for sig, som du får brug for dem.

Jumperpinde fra KnitPro

KnitPro er én af verdens førende producenter af både strikkepinde og hæklenåle. KnitPro har derfor også produceret jumperpinde – i både flere forskellige materialer, tykkelser og længder. Du finder derfor nemt en favorit blandt KnitPro’s jumperpinde, da udvalget er så stort.