Certificeret garn

Mayflower forhandler en række af garnkvaliteter, som bærer forskellige certifikater. Det er muligt, fordi vi hele tiden arbejder med at forbedre vores forsyningskæde, så både miljø og dyrevelfærd bliver tilgodeset.

Ved at vælge certificeret garn får du en garanti for, at dit garn lever op til en lang række krav. I de fleste tilfælde stiller certifikaterne nemlig ikke kun krav til, hvordan garnet indfarves og spindes, men derimod stilles der også krav til hvert trin i hele processen fra fremstilling af fibrene og frem til, at garnet ligger på hylderne.

Vi har flest garnkvaliteter, som bærer OEKO-Tex certifikatet. OEKO-Tex garn er ikke fuldstændig økologisk garn, men der er markant strengere regler i forhold til brug af kemikalier, end hvad den nuværende lovgivning i Danmark og EU tillader. Derudover tages der også omfattende hensyn til miljøet i produktionen, så udledningen af drivhusgasser minimeres, og spildevand behandles forsvarligt. Sidst men ikke mindst er der også krav til arbejdsbetingelser og social velfærd, så alle medarbejdere i produktionen er sikret gode arbejdsvilkår.

Vi har også GOTS-certificeret garn, som stiller mere vidtrækkende krav end OEKO Tex garn. Med GOTS er der også krav til arbejdsvilkår og produktionen, men derudover er der også krav om fuld økologi i hele forsyningsprocessen. Derfor er GOTS-garn også et populært valg, når det gælder strikket tøj og hæklet legetøj til babyer.

Mange kender OEKO-Tex og GOTS-certificeret garn i forvejen, men vi forhandler også det mere unikke uldgarn med RWS-certifikatet. Denne certificering stiller de absolut højeste krav til dyrevelfærd, mens der også skal tages hensyn til biodiversiteten i græsningsområderne, og arbejdsbetingelserne for de mennesker, som er en del af produktionen. Vi er de første i Danmark, som forhandler RWS-garn, og det er vi meget stolte af.

Der kommer løbende garnkvaliteter med nye certificeringer, og måske støder du på certificeringer, som ikke er nævnt i denne tekst.